Menzis zorgverzekering

Menzis biedt naast de gewone zorgverzekering ook collectieve zorgverzekeringen voor onder andere leden van vakbond FNV aan. Menzis accepteert iedereen als klant en hanteert dan ook geen medische selectie bij het afsluiten van een zorgverzekering. Net als iedere andere zorgverzekeraar biedt Menzis een basis zorgverzekering en een aanvullende zorgverzekering aan. Naast deze twee standaard zorgverzekeringen biedt Menzis ook nog een aanvullende tandarts en jongerenverzekering aan.

Menzis basisverzekering

De Menzis basisverzekering is de standaard zorgverzekering zoals deze wettelijk is vastgelegd. Met deze zorgverzekering bent u verzekert tegen kosten wanneer u ziek wordt en naar het ziekenhuis of de huisarts moet. Ook verblijf in het ziekenhuis en het gebruik van geneesmiddelen vallen onder de basisverzekering. De premie voor de Menzis basisverzekering bedraagt vanaf 1 januari 2011 104,75 euro met een wettelijk vastgelegd eigen risico van 170 euro (kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd).

Menzis aanvullende zorgverzekeringen

Net als bij de basisverzekering zijn kinderen tot 18 jaar ook gratis meeverzekerd bij de aanvullende zorgverzekeringen van Menzis. Afhankelijk van de door u gewenste dekking heeft Menzis al een aanvullende zorgverzekering vanaf 7,45 euro per maand. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om u extra te verzekeren tegen tandartskosten, deze verzekering wordt u al vanaf 8,60 euro per maand aangeboden.

Waarom Menzis zorgverzekeringen?

Menzis hanteert geen medische selectie bij het afsluiten van een zorgverzekering, iedereen kan zich bij Menzis tegen de noodzakelijk zorg verzekeren. Menzis kan meer voor u betekenen dan u van een zorgverzekeraar mag verwachten. Dit betekent dat Menzis niet alleen uw zorg vergoed maar u ook helpt bij wachttijdbemiddeling en het regelen van een second opinion. Menzis organiseert ook een aantal gezondheidsprogramma’s waar u aan deel kunt nemen, daarnaast heeft u profijt van een aantal specifieke zorgdiensten zoals kraamzorg van Menzis. Als Menzis lid kunt u ook profiteren van ledenvoordeel. Iedere twee maanden kunt u gebruik maken van nieuwe acties en kortingen, natuurlijk allemaal gerelateerd aan uw gezondheid.

Over Menzis zorgverzekeringen

Menzis zorgverzekeringen stelt de mens centraal bij het aanbieden van zorgverzekeringen en het vergoeden van zorg. Hiermee streeft Menzis een goede bereikbare en betaalbare zorg voor iedereen na. Met ruim twee miljoen verzekerden is Menzis een van de grote Nederlandse zorgverzekeraars. Menzis bestaat uit de zorgverzekeraars Menzis, Avizo en AnderZorg.