Uw zorgverzekering 150 euro duurder

Uit recentelijk onderzoek van de vergelijking website Verzekeringssite.nl blijkt dat de meeste volwassen Nederlanders volgend jaar 150 eur meer gaan betalen voor hun zorgverzekering. Het onderzoek van de vergelijker is gebaseerd op de meest gewilde zorgverzerkingen van Nederlands grootste zorgverzerkeraars CZ, Menzis, VGS en Zilveren Kruis.

De vergelijker geeft aan dat de verschillen tussen de zorgverzekeringen en zorgverzekeraars flink uiteen kunnen lopen. Bij de Zorg Compact zorgverzekering van zorgverzekeraar Ohra gaat de prijs in met ruim 6% omhoog, echter gaan de klanten van CZ in 2011 zelfs ruim 11% meer betalen voor hun zorgverzekering in ten opzichte van 2010.

De grootste prijsstijgingen komen voor bij de zorgverzekeringspaketten special voor jongeren. In sommige gevallen worden de premies voor deze zorgverzekeringen zelfs verdubbeld. De oorzaak van deze verdubbeling is grotendeels te vinden in de vergoeding van mondzorg. Mondzorg zat voorheen voor jongeren tot 21 jaar in het basispakket