Zorgverzekering studenten

Wanneer je aan een hogeschool of universiteit studeert en ouder dan 18 jaar bent is het bij een aantal zorgverzekeraars mogelijk een speciale zorgverzekering voor studenten af te sluiten. Een zorgverzekering voor studenten bestaat net als een reguliere zorgverzekering uit een basis verzekering en een aanvullende verzekering. De basis verzekering van de zorgverzekering voor studenten heeft vaak dezelfde voorwaarden en dekking als de reguliere basisverzekering, het voordeel van de zorgverzekering voor studenten bestaat uit een lagere verzekeringspremie.  De aanvullende verzekering van een studenten zorgverzekering dekt/vergoed in de meeste gevallen geen zorg die in het algemeen alleen voor mensen op leeftijd nodig is. Hierdoor is het voor de zorgverzekeraars mogelijk om bij zorgverzekering voor studenten de aanvullende zorgverzekering tegen een extra scherpe maandelijkse premie af te sluiten. Enkele zorgverzekeraars vergoeden zelfs condooms wanneer studenten bij hun een zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekering studenten vergelijken

Wanneer je geïnteresseerd bent in een zorgverzekering voor studenten kun je het beste alle studenten zorgverzekeringen even met elkaar vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Baseer de vergelijking van de studenten zorgverzekering nooit alleen op de verzekeringspremie. Het gezegde goedkoop is duurkoop geld ook vaak voor zorgverzekeringen. Als je studenten zorgverzekeringen gaat vergelijken kan je dit het beste doen op basis van de dekking en voorwaarden van zowel de basis verzekering als de aanvullende verzekering in combinatie met het eigen risico en de hoogte van de maandelijkse verzekeringspremie. Een zorgverzekering voor studenten is vaak goedkoper dan een reguliere zorgverzekering. De korting op de studenten zorgverzekering moet ergens vandaan komen waardoor de kans groot is dat je met een aanzienlijk hoger eigen risico te maken hebt. In sommige gevallen vergoeden zorgverzekeringen voor studenten bepaalde zorg niet. Let dus goed op de voorwaarden en dekking van de zorgverzekering voor studenten, helemaal wanneer je een aandoening of ziekte hebt.

Zorgverzekering studenten afsluiten

Niet iedere zorgverzekeraart biedt een speciale zorgverzekering voor studenten aan, maar waar kan je dan wel zo’n zorgverzekering voor studenten afsluiten? CZ, Interpolis, Ohra en Achmea Zilveren Kruis zijn bekende zorgverzekeraars die naast reguliere zorgverzekeringen ook de speciale zorgverzekering voor studenten aanbieden.